Доступність посилання

ТОП новини

Трамп і республіканці змінили позицію щодо продажу зброї після подій в Орландо


Чинна схема купівлі зброї у штаті Флорида, США
Чинна схема купівлі зброї у штаті Флорида, США

Претендент на висунення кандидатом на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп та інші його однопартійці заявляють про готовність розглянути питання про обмеження продажу зброї особам, які є в списку спостереження за підозрою в терористичній діяльності.

Трамп написав у мікроблозі в Twitter 15 червня, що зустрінеться з керівництвом Національної стрілецької асоціації з питання «заборони купувати зброю людям із терористичного списку спостереження або зі списку осіб, не допущених до подорожей у літаках».

Саме керівництво Національної стрілецької асоціації, яке зазвичай блокує будь-які обмеження в цій царині, погодилося, що «терористи не повинні мати дозволу купувати або володіти вогнепальною зброєю». Про це заявив виконавчий директор асоціації Кріс Кокс.

Лідери демократів і республіканців у Сенаті США також ведуть переговори про можливі компроміси в цьому питанні.

Пом’якшення дотепер непохитної позиції республіканців сталося після нападу в Орландо, коли чоловік, що декларував відданість угрупованню «Ісламська держава», вбив у гей-клубі 49 людей. Раніше в Республіканській партії послідовно заявляли про неприйнятність будь-якого контролю за продажем зброї в США.

Омар Матін, який вчинив напад в Орландо, був у списку ймовірних терористів, складеному ФБР у 2013 і 2014 роках, але згодом його виключили з числа небезпечних осіб.

XS
SM
MD
LG