Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала закон про квоти української музики в ефірі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає, що пісні українською мовою мають складати в ефірі не менше ніж 35% від загального обсягу. Документ підтримали 268 народних депутатів.

Закон, зокрема, передбачає запровадження змін до закону «Про телебачення і радіомовлення», відповідно до яких частка пісень державною мовою має становити не менше від 35% від загального часу звучання пісень, розповсюджуваних протягом доби, а також протягом часових проміжків: від 7:00 до 14:00 і від 15:00 до 22:00.

Крім того, визначено, що при здійсненні радіомовлення телерадіоорганізації, які поширюють музичні твори, серед яких пісні офіційними мовами Європейського союзу, відповідно до умов ліцензії, становлять не менш ніж 60% загального обсягу пісень, розповсюджених протягом доби, мають забезпечувати частку пісень державною мовою не меншу від 25%.

За невиконання закону телерадіоорганізація, яка здійснює радіомовлення, сплачує штраф у розмірі 5 відсотків від загальної суми ліцензійного збору відповідно до ліцензії на мовлення.

Цей закон набирає чинності через чотири місяці з дня його опублікування і протягом першого року з моменту набрання чинності квота буде становити 25%, протягом другого – 30% і із третього – 35%.

На початку цього місяця Верховна Рада України не змогла проголосувати за жоден із двох законопроектів про квоту української музики в радіоефірі. Один із двох законопроектів щодо цього відхилили, інший – відправили на повторне перше читання.

На цю ж тему:

07.06.2016
60% громадян України вважають рідною українську мову, а 22% – і українську, і російську – опитування

Ще 15% українців вважають рідною російську мову, а 2% респондентів вважають рідними інші мови далі

05.06.2016
Декомунізація і російська попса

Державних мужів варто запитати, а що вони реально зробили, щоб зупинити експансію «русского мира»? далі

04.06.2016
Українські пісні повинні звучати в ефірі у прайм, це обов’язкова історія – Кондратюк

«Коли я продюсував своїх українських виконавців, то у мене була квота» далі
XS
SM
MD
LG