Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман у США закликав зберегти санкції Заходу проти Росії


Володимир Гройсман під час перебування у США, фото 15 червня 2016 року
Володимир Гройсман під час перебування у США, фото 15 червня 2016 року

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який перебуває з візитом у США, закликав зберегти суворі санкції Заходу щодо Росії, доки Москва не виведе свої війська зі сходу України і не відмовиться від окупації Криму.

«Санкції можна скасовувати тільки тоді, коли агресор повернеться у свої кордони, коли агресор відмовиться від своїх агресивних планів. Тільки в такому разі можна послаблювати чи скасовувати санкції… Скасування санкцій може бути абсолютно реальним, коли агресор засвідчить повагу до міжнародного права, перестане порушувати суверенітет незалежної держави і поверне свої війська у свої кордони», – сказав він, виступаючи у Вашингтоні.

Прем’єр також обіцяв великі кроки свого уряду до здійснення інституційних і економічних реформ. За словами Гройсмана, зміни в митній службі, процедурах державних закупівель і в судовій системі зроблять Україну привабливішою для інвесторів.

«Україна потребує реформ, і мій сигнал полягає в тому, що новий уряд… готовий реформувати країну, готовий здійснювати і впроваджувати зміни, необхідні для України», – сказав він журналістам у Національному прес-клубі США.

А коментуючи справу з 3-мільярдним боргом Росії, який узяла попередня влада президента Віктора Януковича, прем’єр-міністр заявив: «Насправді це Росія має величезні борги перед Україною, і ці борги можуть бути дещо зменшені деокупацією Криму і виведенням російських військ із території Донбасу… І, я думаю, після цього, як це станеться, можна буде обміркувати залагодження всіх інших фінансових боргів».

Це перший візит Володимира Гройсмана за кордон на нинішній посаді голови уряду, яку він обіймає від квітня.

XS
SM
MD
LG