Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: 22 суддів Апеляційного суду Київщини одночасно отримали землю в селі під Києвом


Село Іванків Бориспільського району Київщини
Село Іванків Бориспільського району Київщини

22 судді Апеляційного суду Київської області і ще низка суддів із Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ одночасно безкоштовно отримали земельні ділянки в селі Іванків під Києвом наприкінці 2012 року. Це з’ясували журналісти програми «Схеми» під час зйомок переатестації суддів.

Журналістам вдалося отримати список із 39 отримувачів землі в Іванкові.

Окрім суддів, у переліку отримувачів є нинішній член Вищої кваліфікаційної комісії, яка і бере участь в оцінюванні суддів, Тетяна Шилова.

Землю виділили за підписом заступника голови Бориспільської райдержадміністрації Миколи Кононенка наприкінці грудня 2012 року. А вже з 1 січня 2013-го районна адміністрація втратила право роздавати землю. Це підтвердив нинішній голова адміністрації Дмитро Воронін.

«Ці земельні ділянки межують із селом і розташовані в адміністративних межах сільської ради, тобто поза межами населеного пункту. І в той час, як я розумію, проходили якось через адміністрацію. Але з 1 січня 2013 року адміністрація також не займається питаннями виділення», – пояснив він у коментарі програмі «Схеми», спільному проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Серед отримувачів землі – голова Апеляційного суду Київської області Олексій Данилов. Під час співбесіди із суддею Вища кваліфікаційна комісія запитала про походження цієї земельної ділянки у 12 соток.

«Це писали всі, і я написав заяву», – пояснив він і додав, що планує цю землю обробляти і збудувати там «маленький будинок».

Голова Апеляційного суду Київської області Олексій Данилов
Голова Апеляційного суду Київської області Олексій Данилов

Заступник голови Апеляційного суду Київської області Олег Ігнатюк, який також має земельну ділянку в Іванкові, походження своєї земельної ділянки в Іванкові пояснив: «Це земельна ділянка в садовому товаристві. Є рішення Іванківської сільради, яке надає земельну ділянку у зв’язку зі створенням садового товариства».

Заступник голови Апеляційного суду Київської області Олег Ігнатюк
Заступник голови Апеляційного суду Київської області Олег Ігнатюк

Апеляційний суд Київської області, 22 судді якого наприкінці 2012 року отримали по 12 соток в Іванкові під Києвом, серед іншого вирішує земельні суперечки в Київській області.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG