Доступність посилання

ТОП новини

ЄС на рік продовжив санкції через анексію Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

17 червня Рада Євросоюзу на рік продовжила обмежувальні заходи у відповідь на незаконне приєднання Криму і Севастополя до Росії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Санкції включають заборону на імпорт товарів, що походять із Криму чи Севастополя, а також експорт із країн Євросоюзу на окуповану територію; інвестиції до цих регіонів. Під обмеження також підпадає туристична галузь окупованої території. Згідно з рішенням, санкції діятимуть до 23 червня 2017 року.

Євросоюз знову повторив свою позицію щодо засудження анексії Росією Криму і Севастополя і наголосив на продовженні політики невизнання таких дій.

Наступного тижня ЄС має ухвалити рішення щодо продовження ще на півроку ширших економічних санкцій проти Росії за її роль у конфлікті на сході України.

І ЄС, і США, а також країни «Групи семи» заявляють, що санкції, накладені ними щодо Росії через її агресію на сході України, будуть чинні до повного виконання мінських домовленостей про врегулювання в регіоні. Але в той час як санкції США запроваджуються і продовжуються указом президента США, в ЄС продовження санкцій щоразу вимагає узгодження всіх країн-членів. Нинішня чинність головного з кількох пакетів санкцій Євросоюзу збігає наприкінці місяця.

Лідери ЄС заявили, що, найімовірніше, санкції будуть продовжені ще на півроку попри опозицію Франції, Угорщини, Словенії, Італії, Греції та деяких інших країн ЄС.

XS
SM
MD
LG