Доступність посилання

ТОП новини

Одеська облрада під тиском протестувальників визнала добровольців учасниками бойових дій


Депутати Одеської обласної ради офіційно на регіональному рівні визнали бійців добровольчих формувань учасниками бойових дій та ветеранами війни. За таке рішення проголосували 66 депутатів із 76 зареєстрованих.

Облрада спільно з облдержадміністрацією найближчим часом планує розробити порядок надання цього статусу. Також депутати мають намір звернутися до Верховної Ради та Кабміну з клопотанням про внесення відповідних змін до законодавства.

Питання про офіційне визнання добровольців було внесено у порядок денний під тиском кількох десятків активістів. Вони спершу пікетували під будівлею облради, а потім прорвалися всередину і блокували трибуну.

Як повідомляють у прес-службі Національної поліції Одеської області, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство, вчинене групою осіб».

«Група осіб, що складалась приблизно з 20-ти осіб, пошкодивши вхідні двері до будівлі ОДА, увірвалися до сесійної зали, почали вигукувати провокаційні гасла та заважали проводити нараду», – йдеться у повідомленні відомства.

Наразі на місці події проводяться слідчо-оперативні заходи. Правоохоронці встановлюють дані громадських активістів, які підозрюються у порушенні публічного порядку та пошкодженні державного майна в ОДА.

Напередодні на Дніпропетровщині після пікету бійців кількох добровольчих підрозділів, що не входять до ЗСУ, Дніпропетровська обласна рада ухвалила рішення про визнання бійців добровольчих формувань, жителів області, на регіональному рівні та вирішила створити комісію із надання їм статусу бійців-добровольців АТО.

XS
SM
MD
LG