Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр розкритикував військові навчання НАТО на сході Європи


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив із критикою військових навчань НАТО на сході Європи. Про це йдеться у витягу з інтерв’ю міністра виданню Bild am Sonntag, який з’явився в суботу.

На думку Штайнмаєра, такі навчання є контрпродуктивними для регіональної безпеки й лише погіршать відносини з Росією. Німецький міністр вважає, що замість таких навчань союз НАТО мав би прагнути до відновлення діалогу з Москвою.

«Той, хто вважає, що символічне пересування танків забезпечить більше безпеки на східних кордонах НАТО, помиляється», – заявив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

З 7 до 17 червня у Польщі тривали найбільші в історії цієї країни військові навчання «Анаконда-2016» з участю партнерів із НАТО. 3 тисячі одиниць бойової техніки й 31 тисяча військових із 24 країн відпрацьовували відбиття прихованого нападу зі сходу за умов відсутності офіційного оголошення війни.

14 червня міністри оборони країн-членів НАТО погодили доправлення у країни Балтії та Польщу 4 багатонаціональних батальйонів. У Росії вже пообіцяли відреагувати на такі плани альянсу.

XS
SM
MD
LG