Доступність посилання

ТОП новини

МОК підтримав рішення ІААФ щодо недопуску російських легкоатлетів до змагань


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив про підтримку Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) в питанні боротьби з допінгом. У заяві МОК, оприлюдненій 18 червня, йдеться про «повну повагу» рішення, яке передбачає заборону на участь російських легкоатлетів у змаганнях під егідою ІААФ.

«Право на відбір спортсменів у будь-якому міжнародному змаганні, включно з Олімпійськими іграми, є компетенцією відповідної міжнародної федерації», – наголошує МОК,

ІААФ запровадила санкції щодо російських спортсменів у листопаді 2015 року після того, як Всесвітня антидопінгова агенція (ВАДА) вказала у своїй доповіді на поширене й підтримуване державою вживання допінгу в Росії.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій 17 червня відзначила «прогрес» Росії в питанні очищення від допінгу, але також вказала, що ця країна не виконала «умов для відновлення». Згідно із заявою ІААФ, російські легкоатлети «потенційно можуть повернутися до міжнародної конкуренції як спортсмени без країни, коли їхні справи розглядатимуться нашою наглядовою радою з питання допінгу».

Президент Росії Володимир Путін заявив 17 червня, коментуючи це рішення, що ІААФ визначила «колективне» покарання, яке вдарило й по «чистих» спортсменах. «Мрії багатьох наших спортсменів були зруйновані через неправильну поведінку окремих спортсменів, тренерів та фахівців», – відзначило Міністерство спорту Росії.

XS
SM
MD
LG