Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики активізувались уночі


Біля донецького аеропорту, архівне фото
Біля донецького аеропорту, архівне фото

Як повідомили у прес-центрі штабу антитерористичної операції, що триває на частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ, минулої ночі бойовики активізувались та вели вогонь по позиціях сил АТО, проте протягом дня їхня активність дещо знизилась.

Усього за день станом на 18-у годину зафіксовано 16 обстрілів, із них 9 на донецькому, 5 на луганському та 2 на маріупольському напрямках, повідомив речник АТО Сергій Жмурко.

За його даними, зокрема, на луганському напрямку бойовики з гранатометів різних систем вели вогонь по українських позиціях неподалік Попасної, а поруч Новозванівки та Новоолександрівки, окрім того, ще й із мінометів.

На донецькому напрямку укріплення українських військ поруч із Зайцевом тривалий час обстрілювали зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем, а згодом долучили ще й міномети калібру 82 та 120 міліметрів, сказав речник.

По позиціях неподалік Майорська та Луганського противник стріляв із автоматичних гранатометів; двічі до обстрілів опорного пункту на шахті «Путилівська» («Бутівка»), окрім гранатометів, були залучені ще й міномети калібру 82 міліметри.

А на маріупольському напрямку під вогнем із автоматичних гранатометів опинились українські позиції неподалік Мар’їнки. Там також активізувались снайпери противника, повідомив речник АТО.

Донецькі сепаратисти, які рахують не випадки обстрілів, а кожен окремий снаряд, міну чи чергу, удень у неділю заявили про 300 обстрілів їхніх позицій за всю попередню добу. За їхніми твердженнями, були обстріляні позиції в селищах Залізна Балка й Зайцеве на околиці Горлівки, містах Ясинуватій і Докучаєвську, селах Комінтернові й Саханці неподалік Маріуполя, а також у низці околиць Донецька: Петровському районі, селищі Старомихайлівка, селі Спартак і донецькому аеропорті. Як кажуть донецькі сепаратисти, українські військові застосовували артилерію калібру 125 міліметрів, міномети калібрів 12 і 82 міліметри, а також озброєння бойових машин піхоти, гранатомети і стрілецьку зброю.

Луганські сепаратисти ще вранці заявляли про шість обстрілів їхніх позицій за всю попередню добу. Вони заявляють, що були обстріляні їхні позиції в селах Калинові й Новокиївці з застосуванням гранатометів, мінометів калібру 82 міліметри і стрілецької зброї.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG