Доступність посилання

ТОП новини

Мер Ізмаїла: причиною масового захворювання людей у місті стала мікс-інфекція


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Мер Ізмаїла Одеської області Андрій Абрамченко заявив, що причиною масового захворювання людей у місті стала мішана «мікс-інфекція».

Унаслідок лабораторних досліджень виявили збудників кількох різновидів вірусних інфекцій – ротавірусної та норовірусної – і кишкову паличку, написав він у фейсбуці.

За його словами, це сталося внаслідок фекального забруднення через сильні зливи.

Мер попередив, що для того, щоб відвернути другу хвилю захворювання, у водогоні тимчасово збільшать хлорування води, через що її краще буде короткий час не пити, хоча нею можна буде користуватися для господарських потреб.

Удень у неділю Абрамченко повідомляв, що станом на той час до лікарень звернулося 362 людини, з яких понад 220 дітей. Агентство «УНІАН» із посиланням на джерело в Головному управлінні Державної санітарно-епідеміологічної служби в Одеській області інформувало, що на час близько 17-ї години до лікарень в Ізмаїлі звернулися вже 373 людини.

За фактом масового отруєння людей відкрито кримінальне провадження. У місті діє режим надзвичайної ситуації.

Хворі почали надходити до лікарень Ізмаїла у п’ятницю. Усі, хто звертався за допомогою до ізмаїльської інфекційної лікарні, скаржилися на нудоту, блювоту, підвищення температури і розлад шлунку. Після обстеження пацієнтів медики винесли попередній діагноз «гостра кишкова інфекція». Припускали, що причиною отруєння може бути вода, бо нещодавно в місті пройшли сильні зливи, в частині міста сталося підтоплення приватних колодязів, а також часткове руйнування туалетів у приватному секторі.

XS
SM
MD
LG