Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Савченко долучаються до захисту заступника голови Меджлісу Умерова


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Російський адвокат Марк Фейгін, який був одним із захисників народного депутата України Надії Савченко, поки вона перебувала в російському ув’язненні, повідомляє, що долучився до захисту Ільмі Умерова, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Як написав Фейгін у Facebook, крім нього, до захисту долучається й інший адвокат, який захищав Савченко, Микола Полозов.

«Ми вступаємо в справу разом із Миколою Полозовим (який веде захист Ахтема Чийгоза і Хайсера Джемілєва) і колегами в Криму. Скоро я туди поїду, але нам потрібна допомога. Велика допомога. Про це я повідомлю пізніше», – написав Фейгін.

Російській слідчі звинувачують Ільмі Умерова за статтею «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії».

Умеров повідомив, що в рамках слідства у його справі ФСБ Росії має намір провести щодо нього психіатричну експертизу.

19 травня після допиту в кримському управлінні російського ФСБ йому висунули звинувачення.

12 травня в його будинку провели обшук, слідчий управління ФСБ Росії в анексованому Москвою Криму вручив йому підписку про невиїзд. Потім слідчі взяли з Ільмі Умерова підписку про нерозголошення матеріалів справи. На допит також викликали його дружину і дітей.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG