Доступність посилання

ТОП новини

Провідника російських уболівальників, видвореного з Франції, знову затримали там


Олександр Шпригін на летовищі в Москві після видворення з Франції, 18 червня 2016 року
Олександр Шпригін на летовищі в Москві після видворення з Франції, 18 червня 2016 року

Голову Всеросійського об’єднання вболівальників Олександра Шпригіна, якого минулого тижня видворили з Франції, знову затримали в цій країні, повідомив російським агентствам речник посольства Росії в Парижі.

За словами речника Сергія Парінова, його затримали на стадіоні в місті Тулузі після того, як він почав писати звідти у твітері, що, всупереч забороні на перебування у Франції, він усе одно дістався туди.

Генеральний консул Росії в Марселі Сергій Молчанов, зі свого боку, повідомив, що Шпригіна відправили до поліційної дільниці на летовищі Тулузи, щоб, імовірно, у вівторок знову видворити до Росії.

Агентство «Франс-прес» навело слова речника Міністерства внутрішніх справ Франції П’єра-Анрі Бранде, який повідомив, що рішення щодо Шпригіна, який порушив заборону на перебування, будуть розглядати або як адміністративне порушення, або й за судовою процедурою.

Олександра Шпригіна і ще 19 росіян вирішили видворити з Франції після протистояння з поліцією після того, як російські футбольні вболівальники влаштували низку бійок під час чемпіонату Європи з футболу; трьох росіян тоді засудили до позбавлення волі на терміни до двох років. Також через ті бійки УЄФА оштрафував Російський футбольний союз на 150 тисяч євро, а збірна Росії отримала умовну дискваліфікацію до кінця чемпіонату.

XS
SM
MD
LG