Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина виділила 65 мільйонів гривень на ремонт будинків для переселенців на Дніпропетровщині


Уряд Німеччини виділив близько 65 мільйонів гривень на реконструкцію будинків для переселенців на Дніпропетровщині, повідомили в Дніпропетровській ОДА.

За інформацією облдержадміністрації, в області реконструюють п’ять будинків для переселенців, чотири школи і дитячий садок. Зокрема, в п’яти населених пунктах регіону – Павлограді, Кам’янському, Верхньодніпровську, Вільногірську і селі Чумаки Дніпропетровського району – обрали по одному старому приміщенню, яке давно не використовується і може бути відремонтованим під житло для переселенців.

«Це зруйновані комунальні приміщення, які біля 20 років не використовувалися. Грошей на їхні ремонти у місцевої влади бракувало. У цих будівлях створять соціальні гуртожитки для переселенців, самі приміщення залишаються у власності громади», – зазначила консультант проекту Анна Аладжальян.

Ініціатори проекту вважають, що після закінчення конфлікту на сході України відремонтовані приміщення громади міст і сіл знову зможуть використовувати на свій розсуд.

Як поінформували ініціатори проекту, першими наразі завершили підготовку проектно-кошторисної документації у Вільногірську, місту залишилось узгодити документи з німецьким урядом. Там під соціальний гуртожиток для переселенців реконструюють частину будівлі колишнього дитсадка, який не працював понад 20 років.

Завдяки проекту на Дніпропетровщині створять близько півтисячі додаткових місць для переселенців. Кошти на створення об’єктів для переселенців надає Уряд Німеччини через банк розвитку KfW.

Раніше на Дніпропетровщині коштом уряду Німеччини створили п’ять модульних містечок для переселенців.

В області, за офіційними даними, наразі проживає понад 80 тисяч переселенців з Донбасу і Криму.

XS
SM
MD
LG