Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі перекривали рух з вимогою відставки мера Труханова


В Одесі мітингували проти мера Труханова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

В Одесі мітингували проти мера Труханова

Кількасот одеситів перекривали дорогу неподалік пляжу Аркадія біля готелю «Гагарінн», де триває ХІІ Український муніципальний форум. На дорозі протестувальники з прапорами України розгорнули плакат «Одеса проти Труханова». Через це рух транспорту у місті тривалий час був ускладнений.

Мітингувальники заявили, що таким чином хочуть привернути увагу учасників форуму до розпродажу прибережних територій, зелених зон і схилів в Одесі. Також вони вимагають додатково перевірити інформацію щодо офшорів і російського громадянства міського голови Геннадія Труханова.

Віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко на церемонії відкриття муніципального форуму відзначив, що учасники пікету, з якими йому вдалося поспілкуватися на вулиці, не змогли чітко повідомити свої вимоги. Крім цього, він порадив меру Одеси все ж таки піти на діалог з людьми.

Геннадій Труханов вже неодноразово заперечував закиди щодо його російського громадянства, посилаючись на офіційну довідку, яку він отримав у Генеральному консульстві Російської Федерації в Одесі.
Проте активісти «Антитруханівського майдану» продовжують влаштовувати акції протесту. Наступний мітинг вони анонсували у день сесії Одеської міської ради 30 червня.

XS
SM
MD
LG