Доступність посилання

ТОП новини

Росії немає в ПАРЄ, бо вона й не дивиться в бік європейських цінностей – Савченко


Надія Савченко на сесії ПАРЄ
Надія Савченко на сесії ПАРЄ

Не брати прикладу з «віроломної» Росії і не забувати про Абхазію, Осетію, Чечню та Крим, коли постає питання поновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ, закликала Надія Савченко, виступаючи на дебатах щодо прав та участі Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи.

«Коли питання стає руба, ми чомусь забуваємо Абхазію, Осетію, Чечню, а нині й Крим. Скільки ще Європа готова нагодовувати кров’ю ведмедя? Та й чи не боїться вона, що рано чи пізно сама стане для нього закускою»? – запитала Савченко.

Звертаючись до країн-учасниць Будапештського меморандуму, Надія Савченко також запитала, чи готові вони на такий же вчинок, як Росія.

«Франціє, Німеччино, Англіє, ви теж готові вчинити так як Росія: пообіцявши державі, яка відмовляється від ядерної зброї, встромити їй ножа у спину? Чи ви такі ж, як Росія?» – запитала український депутат у сесійній залі ПАРЄ.

Росія тут нині, напевне, тому й не присутня, бо зовсім навіть не дивиться в бік цінностей Європи, додала Савченко.

Як заявляла на нинішній сесії ПАРЄ перший заступник голови Верховної Ради і член української делегації Ірина Геращенко, в Парламентській асамблеї Ради Європи відчувається зміна позицій стосовно Росії і лунають заклики повернути право голосу її делегації вже цього року.

Російська делегація була позбавлена права голосу і виключена з керівних органів ПАРЄ у квітні 2014 року, після того, як Росія окупувала український Крим. У відповідь російська делегація взагалі відмовилася брати участь у роботі асамблеї.

XS
SM
MD
LG