Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу було понад 60 обстрілів з боку сепаратистів на Донбасі – штаб АТО


Авдіївка, Донеччина, травень 2016 року
Авдіївка, Донеччина, травень 2016 року

У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі здійснили 61 обстріл позицій українських військових. Як йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook, найбільше атак бойовиків було на маріупольському напрямку. Напруженою ситуація була й на донецькому та луганському напрямках.

За даними штабу, під обстріли потрапили райони поблизу населених пунктів Мар’їнка, Широкине, Лебединське, Старогнатівка, Красногорівка, Тарамчук, Талаківка, Водяне, Чермалик, Опитне, Верхньоторецьке, Луганське, Зайцеве, Майорськ, Піски, Попасна, Новозванівка, Ясинувата, Мінеральне, Новоолександрівка.

«По захисниках Авдіївки та шахти Путилівська (Бутівка) російські окупанти декілька разів за добу здійснювали обстріли з озброєння БМП, гранатометів та мінометів різних калібрів», – додали у штабі АТО.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових немає.

На сайтах угруповання «ДНР» повідомляють, що напередодні ввечері і минулої ночі військові ЗСУ випустили в бік контрольованих угрупованням районів 423 міни калібру 82 і 120 міліметрів. Донецькі сепаратисти стверджують, що українські військові в ході обстрілів використовували озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю.

В угрупованні «ЛНР» станом на 9:00 ранку 25 червня про ситуацію з обстрілами не повідомляють.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG