Доступність посилання

ТОП новини

Комісар ЄС від Великобританії заявив про відставку


©Shutterstock
©Shutterstock

Представник Великобританії у виконавчому органі ЄС Єврокомісії Джонатан Хілл повідомив, що йде у відставку. За його словами, неправильно залишатися на посаді єврокомісара після голосування Британії про вихід з ЄС.

Хілл висловив своє розчарування результатами референдуму, але додав: «те, що сталося, не може бути скасованим».

У своїй заяві політик також зазначив, що буде надалі працювати з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером щодо «чіткого складення повноважень».

«Впевнений, що попри розчарування, наше членство у ЄС було добрим для нашого місця у світі і для нашої економіки», – додав Хілл.

Водночас голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що жалкує про відставку комісара ЄС від Великобританії Джонатана Хілла. Він нагадав, що Хілл був відповідальний за нагляд за фінансовою сферою, важливою для Лондона галуззю.

«Я хотів, щоб британський комісар був відповідальним за фінансові послуги як знак моєї упевненості в членстві Сполученого Королівства в Європейському Союзі. На мій превеликий жаль, ця ситуація зараз змінюється», – прокоментував Юнкер.

Він повідомив, що обов'язки, які виконував Хілл, буде передано європейському комісару з Латвії Валдісу Домбровскісу.

За вихід з ЄС проголосували 52% виборців на референдумі у Великобританії 23 червня, це майже 16 з половиною мільйонів громадян; прихильники членства в Євросоюзі набрали 48%. Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон, який виступав за збереження членства в ЄС, заявив про намір піти у відставку через три місяці.

Сьогодні голови МЗС шести країн-засновниць ЄС на зустрічі в Берліні закликали Великобританію почати залишати союз «якомога швидше».

XS
SM
MD
LG