Доступність посилання

ТОП новини

Київ приймає міжнародну конференцію благодійного «Ротарі Клубу»


У Києві 25 червня відбулася зустріч членів міжнародного благодійного «Ротарі Клубу» (Rotary Club). Понад 150 ротаріанців з України, Білорусі, країн Євросоюзу, зі США та Ізраїлю обмінювалися досвідом і напрацьовували нові проекти для білоруської й української організацій клубу.

«З 1 липня цього року Україна і Білорусь починають діяти в одному підрозділі (дистрикті) «Ротарі Клубу», тож нині ми розробляли нові спільні проекти і шляхи до їхнього здійснення українцями і білорусами. Ротаріанці працювали в Україні з 1905 року, роботу клубу відновлено у 1992 році, зі здобуттям незалежності держави», - повідомила Радіо Свобода Тамара Недобор.

Серед проектів, які здійснюють ротаріанці в Україні, – програма подолання поліомієліту «Поліо плюс», її український «Ротарі Клуб» впроваджує як партнер ВООЗ, ЮНІСЕФ, уряду України за підтримки міжнародного благодійного фонду Білла і Мелінди Гейтс. Через спалах поліомієліту у 2015 році в Україні значну роботу проводить Ротарійський національний комітет «Поліо плюс – Україна».

З початку воєнної агресії Росії проти України ротаріанці надають підтримку родинам переселенців, залучають дітей із цих родин до культурних і просвітницьких акцій. Як зазначила Недобор, нині у містах країни діють 49 клубів, учасниками яких є понад 800 людей.

На сьогодні «Ротарі клуб» є міжнародною організацією соціально активного бізнесу і меценатства, що здійснює діяльність у сфері запобігання конфліктам, боротьби з хворобами, охорони материнства і дитинства тощо. Організація працює у 35 тисячах клубів майже в усіх країнах світу.

XS
SM
MD
LG