Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму суд повернув українській компанії нафтобазу – рішення


Підконтрольний Росії Арбітражний суд Севастополя ухвалив рішення повернути українській компанії нафтобазу, яка після анексії Криму виявилася під контролем російського уряду міста. Про це йдеться у рішенні суду, опублікованому на сайті Арбітражного суду Севастополя.

«Визнати за ТОВ «Стемв-Груп »(Україна, Чернівці) право власності на об’єкти нерухомого майна, розташовані за адресою: м Севастополь, вул. Нафтова, 2», – зазначається в рішенні суду.

У документі вказується, що ТОВ «Стемв груп», відповідно до українського законодавства, придбала нафтобазу в Севастополі в 2013 році. Відповідачем на суді виступав департамент з майнових та земельних відносин російського уряду Севастополя.

Рішення суду набирає законної сили через місяць з дня його ухвалення, у разі відсутності апеляційної скарги.

У Севастополі після анексії під «націоналізацію» потрапили такі підприємства як ПАТ «Севморзавод», СРК «Севморсудоремонт», держпідприємство «Внешекономсервіс», СПТ «Корабел», «Севмордорстрой», «Севморверфь», «Севмормаш», «Нова ера», «Інкермеблі», «Севморремо», «Югсевмосервіс», держпідприємства «Севморенерго» і «Конструкторське бюро радіозв’язку».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG