Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Путін похвалив «Єдину Росію» перед виборами


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін називає роль партії «Єдина Росія» «життєво важливою» для консолідації російського суспільства упродовж останніх 15 років. Про це він заявив 27 червня на з’їзді партії, який відбувається перед парламентськими виборами, запланованими у цій країні на 18 вересня.

При цьому Путін зазначив, що опозиційні політики у Росії «дестабілізуватимуть» країну і «розділятимуть суспільство».

Останній раз Володимир Путін брав участь у з’їзді «Єдиної Росії» у 2012 році, коли покинув пост голови партії, щоб вступити на президентську посаду.

Раніше 27 червня прем’єр-міністр Росії, голова партії «Єдина Росія» Дмитро Медведєв оголосив рішення включити у список кандидатів від партії у депутати Держдуми підконтрольного Росії прокурора анексованого Криму Наталію Поклонську, а також російського голову Криму Сергія Аксьонова.

Як повідомляють російські інформагентства, вища рада та Генеральна рада партії на засіданні в понеділок підтримали цю пропозицію.

Також у запропонованому списку Медведєва – режисер Станіслав Говорухін, голова Чечні Рамзан Кадиров, мер Москви Сергій Собянін, президент Татарстану Рустам Мінніханов.

Повідомляється, що «Єдина Росія» на майбутніх виборах в Держдуму висуне кандидатів у 207 одномандатних округах.

17 червня президент Росії Володимир Путін своїм указом призначив парламентські вибори в країні 18 вересня.

Вибори в Держдуму сьомого скликання відбудуться в єдиний день голосування і будуть проводитися за змішаною системою: 225 депутатів будуть обиратися за партійними списками, 225 – за одномандатними округами. Також до парламенту сьомого скликання пройдуть партії, які подолають п’яти відсотковий бар’єр.

XS
SM
MD
LG