Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: на Донбасі бойовики продовжують обстріли українських бійців, найбільше на маріупольському напрямку


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що проросійські бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових на Донбасі, сьогодні зафіксований 21 випадок ведення вогню з боку сепаратистів.

Як повідомляє прес-центр штабу, найбільше обстрілів було на маріупольському напрямку – 15, на донецькому – 5 і один обстріл на Луганщині.

За даними штабу, на маріупольському напрямку найскладніша ситуація біля Широкина, там вночі та протягом дня зафіксовані сім обстрілів опорних пунктів зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів, мінометів.

«Неподалік Мар’їнки активно діяли снайпери, а поруч Водяного, Талаківки та Новотроїцького вівся вогонь з гранатометів різних систем», – йдеться у повідомленні.

У прес-центрі штабу зазначають, що на донецькому напрямку під вогнем з великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів опинились укріплення українських військових біля Зайцева та Майорська, а поруч Опитного – з гранатометів та 82-міліметрових мінометів.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли з артилерії Докучаєвський нафтопереробний завод. Крім того, сепаратисти звинувачують українських військових в обстрілах Докучаєвська, околиць Горлівки, північного передмістя Донецька, сіл Василівка і Крута Балка. За словами сепаратистів, в результаті обстрілу Горлівки нібито загинув мирний житель і ще один поранений.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 14 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Калинове, Веселогорівка і Хрящівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG