Доступність посилання

ТОП новини

Камерон: заяву про вихід Британії з ЄС подаватиме новий прем’єр


Дейвід Камерон
Дейвід Камерон

Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон заявляє, що всі ключові рішення про вихід країни з ЄС має ухвалювати його наступник.

27 червня під час виступу у палаті громад щодо результатів референдуму про членство Великої Британії у Євросоюзі Камерон зазначив, що його кабінет підготує для наступника документи та довідкові матеріали, але заяву про вихід подавати не буде.

«Це рішення (результати референдуму – ред.) мусить бути прийняте і процес імплементації цього рішення має початися», – зазначив Дейвід Камерон.

За його словами, він уже сповістив керівництво ЄС, а також канцлера Німеччини Ангелу Меркель про те, що його кабінет не планує офіційно ініціювати процес виходу Великої Британії з Євросоюзу.

23 червня на референдумі у Великобританії за вихід з ЄС проголосували 52% виборців, це майже 16 з половиною мільйонів громадян; прихильники членства в Євросоюзі набрали 48%. Втім рішення Британії вийти з ЄС не стане фактичним, поки уряд офіційно не застосує статтю 50 Лісабонського договору ЄС. Цим кроком буде встановлено дворічний термін процедури переговорів про вихід Великобританії з Європейського cоюзу.

XS
SM
MD
LG