Доступність посилання

ТОП новини

США відтермінували обмеження на експорт для китайського виробника смартфонів


Уряд США продовжив до 30 серпня відтермінування обмежень на експорт для китайського виробника смартфонів корпорації ZTE через можливі порушення нею санкцій щодо Ірану.

Міністерство торгiвлi 27 червня заявило, що відтермінування дозволить китайській компанії продовжувати експорт обладнання, технології якого є у США. У відомстві ще в березні заявляли, що обмеження можуть відкласти, якщо ZTE співпрацюватиме з урядом.

«Це розширення полегшень визнає рішучість ZTE співпрацювати з владою, дозволивши подальше розслідування», – прокоментував рішення у США президент ZTE Чжао Сяньмін.

Компанію ZTE запідозрили в тому, що вона порушила санкції США щодо Ірану, відправивши мільйони доларів від виробленого в Америці програмного забезпечення найбільшому іранському телекомунікаційному перевізнику. Обмеження уряду США щодо ZTE є одними з найбільших досі застосованих і суттєво позначились на політиці поставок компанією продукції по всьому світу.

Обмеження зокрема передбачають, що компанія не може експортувати будь-якої технології, програмне забезпечення чи обладнання, як-от, чіпи і процесори, виготовлені в США.

Незабаром після застосування обмежень у березні, Мінторгівлі США запропонувало компанії тримісячний період зняття обмежень, термін якого мав закінчитися 30 червня.

XS
SM
MD
LG