Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові затримали колишнього депутата від КПУ Александровську


Алла Александровська
Алла Александровська

У Харкові затримали колишнього народного депутата від КПУ, екс-першого секретаря обласного осередку Компартії Аллу Александровську.

Як заявив Радіо Свобода адвокат затриманої Олександр Шадрін, Служба безпеки України повідомила їй про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

«Це штучно створена справа. Навіть ті статті, кваліфікації я вважаю застосовуються з метою затримання саме цієї особи», – сказав Шадрін.

Також, за його словами, напередодні затримання вдома в Александровської був проведений обшук.

Натомість у прес-службі СБУ обіцяють в середу впродовж дня повідомити про деталі справи Александровської. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що щодо Александровської ведеться низка слідчих дій в рамках відкритого кримінального провадження.

Александровська висловлювала ідею створення особливого регіону розвитку «Слобожанщина», а низка проукраїнських громадських організацій цю ідею називали сепаратистською.

Раніше екс-депутат заявляла Радіо Свобода, що ідея із законопроектом про спеціальний режим економічної діяльності регіону «Слобожанщина» «вкладалася лише в президентську ініціативу щодо децентралізації міст». Вона називала плітками звинувачення її в сепаратизмі з боку проукраїнських активістів.

Алла Александровська очолювала харківський обласний осередок комуністичної партії з 1996 року і до заборони цієї політсили. Двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази – народним депутатом України.

XS
SM
MD
LG