Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Александровську підозрюють в підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення звернень щодо федералізації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Службі безпеки України заявляють, що затримали колишнього народного депутата від Комуністичної партії України Аллу Александровську за підозрою в підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента для зміни Конституції з питань федералізації.

Як повідомляє прес-служба відомства, за підписи під зверненням Александровська та її син пропонували дев’ять тисяч доларів.

«За задумом політичних диверсантів, отримані в такий спосіб «законотворчі ініціативи» місцевих рад і подальші замовлені публікації в ЗМІ дали б путінській дипломатії підстави звинуватити українську владу перед міжнародним співтовариством в ігноруванні волі народу, що нібито вимагає федералізації й надання окремим регіонам додаткових повноважень, у тому числі шляхом створення «вільних економічних зон», зокрема особливого регіону Слобожанщина», – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що 24 червня перед початком позачергової сесії міської ради Південного Харківської області співробітники СБУ затримали посередника сім’ї ( представника Александровської – ред.) на передачі посадовій особі міськради частини хабара за ухвалення звернення про федералізацію.

У відомстві додають, що синові Алли Александровської Олександрові, який переховується в Росії, також повідомлено про підозру щодо підкупу депутатів місцевих рад, його оголосили у розшук.

Раніше сьогодні стало відомо, що у Харкові затримали Александровську. Як заявив Радіо Свобода адвокат затриманої Олександр Шадрін, Служба безпеки України підозрює її в сепаратизмі та корупційній діяльності. Адвокат назвав цю справу «штучно створеною».

Александровська висловлювала ідею створення особливого регіону розвитку «Слобожанщина», а низка проукраїнських громадських організацій цю ідею називали сепаратистською.

Екс-депутат заявляла Радіо Свобода, що ідея із законопроектом про спеціальний режим економічної діяльності регіону «Слобожанщина» «вкладалася лише в президентську ініціативу щодо децентралізації міст».Вона називала також плітками звинувачення її в сепаратизмі з боку проукраїнських активістів.

Алла Александровська очолювала харківський обласний осередок комуністичної партії з 1996 року і до заборони цієї політсили. Двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази – народним депутатом України.

XS
SM
MD
LG