Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО спростовують заяву сепаратистів про спробу прориву біля Дебальцева


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У штабі АТО спростовують заяву угруповання «ДНР» про те, що українські силовики вранці здійснили спробу прориву біля Дебальцева Донецької області. Про це Радіо Свобода заявив спікер АТО Сергій Жмурко.

Він назвав ці заяви сепаратистів «черговою провокацією» і наголосив, що ЗСУ перебувають на своїх позиціях і нікуди не просуваються.

«Інформація, що розповсюджується так званим «ДНР», про те, що українські війська просунулися на чотири кілометри – недостовірна. Спочатку було 5 кілометрів, потім вже 4. Українські війська стоять на місці. Ніхто нікуди не просувається», – сказав він, додавши, що детальніша інформація буде на оприлюднена пізніше.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявили, що сьогодні вранці українські силовики здійснили спробу прориву на дебальцевському напрямку, зокрема, просунувшись на чотири кілометри на непідконтрольну українській владі територію в напрямку села Логвинове.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі. Частину Донецької та Луганської областей, зокрема міста Донецьк і Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

XS
SM
MD
LG