Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає від представників ОРДЛО повідомити місце перебування полонених – Оліфер


Представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма
Представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма

Українська сторона на переговорах у Мінську вимагає від представників окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) надати інформацію про місце утримання полонених громадян. Про це за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську повідомила речниця представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За її словами, наразі процес звільнення заручників заблокований. «Минулого тижня ми отримали тривожні сигнали про погіршення ситуації зі звільненням людей. Родинам надходить інформація про те, що їхніх рідних перевели з будівлі донецького (управління) СБУ у приміщення СІЗО», – написала Оліфер на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Також, за даними Дарки Оліфер, представники ОРДЛО на переговорах спростували проведення на підконтрольній їм території «націоналізації» майна.

На зустрічі в Мінську українська сторона також наголосила на необхідності гарантування безпеки на тимчасово не підконтрольній Україні території. «Виконання в повному обсязі блоку щодо безпеки – ключова й принципова умова для подальшого прогресу у вирішенні політичних, соціальних та гуманітарних питань», – написала Оліфер.

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську запланована на 13 липня. За даними речниці Кучми, на цих переговорах сторони планують обговорити створення підгрупи з відновлення контролю української влади на українсько-російському кордоні.

В угрупованні «ЛНР» поки не коментували перебіг переговорів у Мінську 29 червня. В угрупованні «ДНР» заявили, що ключовою темою переговорів у столиці Білорусі у середу було питання безпеки. Представники «ДНР» повідомляють, що передали учасникам переговорів інформацію про порушення українською стороною лінії розмежування у зоні бойових дій.

У штабі АТО вже спростували цю заяву угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG