Доступність посилання

ТОП новини

Регламентний комітет рекомендує ВР розглянути притягнення Онищенка до відповідальності


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України рекомендував парламенту розглянути подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка. Таке рішення ухвалили на засіданні комітету у середу.

«Комітет розглянув подання і вважає, що за мотивами забезпечення повного і об’єктивного розслідування, а також забезпечення можливості реалізації всього обсягу прав і можливостей для захисту особи в порядку, визначеному кримінально-процесуальним законодавством, подання в частині надання згоди на притягнення народного депутатам Онищенка до кримінальної відповідальності може бути розглянуто і підтримано Верховною Радою України», – оголосив рішення перший заступник голови комітету Павло Пинзеник.

Наступний тиждень у Верховній Раді буде пленарним.

16 червня до Верховної Ради внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

15 червня Національне антикорупційне бюро передало до Генпрокуратури подання для підготовки матеріалів про зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт депутата Онищенка. Його підозрюють у «створенні злочинної організації з метою заволодіння коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності товариств за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». За попередніми даними, через цю схему державі було завдано збитків у 3 мільярди гривень.

Генпрокурор Юрій Луценко 29 червня заявив, що слідство зібрало достатньо доказів провини Онищенка у цій справі.

Олександр Онищенко і його захист відкидають звинувачення у причетності до махінацій. За словами Онищенка, таким чином на нього чинять тиск із метою змусити продати бізнес.

XS
SM
MD
LG