Доступність посилання

ТОП новини

Екс-директора центру оцінювання якості освіти Лікарчука викликали на допит


Ігор Лікарчук
Ігор Лікарчук

Колишній директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук повідомляє про виклик на допит до Національної поліції.

«На завтра викликають на допит до Нацполіції, як підозрюваного у справі ЗНО. Ну кого ще можна запідозрити? Звичайно, лише того, хто цю систему створював, боровся за те, щоб вона утвердилася, втратив під час цієї боротьби всіх друзів та здоров’я, набув купу недругів і ворогів… Котрі, власне, й зробили все для того, щоб мене знищити», – написав Лікарчук ввечері 29 червня у Facebook.

«Слідчий у телефонній розмові сказав, що мене збираються звинуватити за низкою статей Кримінального кодексу, включаючи і створення злочинного угрупування, і зміну результатів ЗНО, і, навіть, привласнення бюджетних коштів», – додав Лікарчук.

17 вересня 2015 Ігор Лікарчук подав у відставку з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти.

22 липня уряд усунув його від виконання обов’язків на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою у зловживанні службовим становищем щодо керівництва центру.

У Міністерстві освіти і науки вказували на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявляли, що порушена справа є «піар-кампанією» Генпрокуратури.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG