Доступність посилання

ТОП новини

Спека в окупованому Криму призвела до аварій на водогонах – «Вода Криму»


Так виглядав Північнокримський канал у березні 2016 року. До окупації ця артерія забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді
Так виглядав Північнокримський канал у березні 2016 року. До окупації ця артерія забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді

Спекотна погода в окупованому Росією Криму призвела до зростання водоспоживання та аварій на водогонах, повідомляє підприємство «Вода Криму».

«Поряд із проблемними територіями – Верхньою та Нижньої Кутузовкою в Алушті, Кіровським районом – з’явилися такі, звідки ніколи звернення щодо відсутності води не приходили», – повідомила віце-прем’єр підконтрольного Кремлю уряду Криму Лариса Опанасюк.

За її словами, звернення надходили з Євпаторії, Білогірського, Джанкойського, Сімферопольського і Сакського районів.

Як повідомляв сайт проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», через сталу аномально спекотну погоду на півострові водоспоживання зросло на 30 – 40%.

Після анексії Криму Росією Україна припинила подавати воду на півострів по Північно-Кримському каналу, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через цей канал.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG