Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Курков пише книгу про Євромайдан


Андрій Курков під час IV Книжкового Арсеналу у Києві, 8 квітня 2014 року
Андрій Курков під час IV Книжкового Арсеналу у Києві, 8 квітня 2014 року
Найвідоміший за кордоном український письменник Андрій Курков працює над книжкою про Євромайдан. Твір, назва якого поки що невідома, міститиме особисте бачення революційних подій, проте призначена вона більше для іноземного, аніж українського читача.

«Це особистий погляд, це мої щоденники, які я пишу з 21 листопада і закінчу писати 24 квітня. Майже кожного дня я описував події і як я їх сприймав, мої роздуми. А там, де треба щось пояснювати, я пояснював, давав коментарі. Наприклад, там є зноски, зірочки про Голодомор, Степана Бандеру, про партію «Свобода», «Правий сектор» та деякі політичні персоналії. Я пояснюю для іноземців деякі моменти української історії чи сьогоднішньої реальності», – розповів Радіо Свобода Андрій Курков.

Видання книжки про Євромайдан, на думку письменника, допоможе Україні перестати бути чужою, невідомою для багатьох європейців східноєвропейською державою. На обкладинках будуть фото, зроблені на майдані Незалежності, зокрема і фото самого письменника на тлі багаття в діжці.

Вже у травні книжка вийде французькою, у червні німецькою, трохи згодом – литовською та норвезькою, і лише у вересні – українською та російською.
XS
SM
MD
LG