Доступність посилання

ТОП новини

Відмовляти Україні в можливості членства в ЄС небезпечно – Фюле


Комісар ЄС з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле
Комісар ЄС з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле
Комісар ЄС з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле вважає, що для Європейського союзу небезпечно не дотримуватися власних правил і слухати тих, хто хоче заперечити можливість вступу України до ЄС у майбутньому.

«Обіцяти членство і повторити ту можливість, яку приносить 49 стаття Лісабонської угоди, це різні речі. Я є прихильником того, що правила, які були визначені країнами-членами ЄС, повинні виконуватися. Ці правила, які були схвалені усіма урядами й парламентами, чітко говорять, що кожна європейська країна, яка підтримує цінності та принципи, на які спирається Європейський союз, може стати членом ЄС», – заявив Штефан Фюле в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Він наголосив, що вступ України до ЄС не стоїть на порядку денному зараз, але коли вона буде готова до членства, їй не можна відмовляти у праві, яке має кожна європейська країна.

«Очевидно, що пройде ще чимало часу, перш ніж Україна виконає ті критерії, які дозволять їй просунутися до членства. Але говорити, що 49 стаття для когось у Європі є дійсною, а для когось – ні, є небезпечно!» – заявив Фюле під час перебування у Празі на конференції, присвяченій десятиліттю вступу Чехії до ЄС.

Повністю інтерв’ю комісара ЄС з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле читайте на сайті Радіо Свобода пізніше сьогодні.
XS
SM
MD
LG