Доступність посилання

ТОП новини

Ярема і Тимошенко поїхали в Донецьк, Парубій і Наливайченко – у Луганськ


Проросійські активісти біля зайнятої ними Донецької ОДА, 7 квітня 2014 року
Проросійські активісти біля зайнятої ними Донецької ОДА, 7 квітня 2014 року
Перший віце-прем’єр України Віталій Ярема відбув до Донецька, міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков перебуває в Харкові, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

На позачерговому засіданні уряду він заявив, що в ніч на понеділок влада розробила план дій у зв’язку зі спробами дестабілізувати ситуацію на сході України.

За словами Яценюка, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виїхав із цим планом до Харкова, а перший віце-прем’єр Віталій Ярема – до Донецька.

Як написала заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook, секретар РНБО Андрій Парубий і глава СБУ Валентин Наливайченко також негайно вилітають до Луганська.

Водночас у прес-службі «Батьківщини» повідомили, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко також терміново вилітає до Донецька.

«Захоплення сепаратистами за підтримки російських спецслужб будівель Донецької та Харківської обладміністрацій і Луганського управління СБУ є прямим продовженням агресії Росії проти України», – цитує сайт «Батьківщини» слова лідера цієї політичної сили.

Тимошенко також стверджує, що «метою цієї агресії є анексія українського Сходу за кримським сценарієм».

За даними прокуратури, в Донецьку міліція вживає заходів для звільнення будівлі управління Служби безпеки України, яку рано-вранці зайняла група агресивно налаштованих молодих людей.

Крім того, луганські правоохоронці ведуть переговори з людьми, які захопили будівлю СБУ.

Також проросійськи налаштовані сили у Харкові напередодні здійснили захоплення будівлі обласної державної адміністрації. Активісти провели в приміщенні всю ніч і закликали однодумців приходити на підмогу. Згодом міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що будівлю Харківської ОДА звільнили від сепаратистів.
XS
SM
MD
LG