Доступність посилання

ТОП новини

Комітет виборців України оприлюднить список колишніх фальсифікаторів


Олександр Черненко, голова Комітету виборців України
Олександр Черненко, голова Комітету виборців України
Комітет виборців України у п’ятницю оприлюднить реєстр колишніх членів виборчих комісій, які під час останніх п’яти років порушували закон чи сприяли порушенням виборчого процесу. Про це сьогодні у Черкасах заявив керівник КВУ Олександр Черненко.

За його словами, разом із прізвищем та ініціалами члена комісії в списку будуть факти порушень, які візьмуть із відкритих джерел.

«Паралельно ми звернемося до кандидатів у президенти, що є члени комісій, до яких у нас як експертів є питання. Якщо ми побачимо, що ці люди потраплять в комісії за їхнім поданням, очевидно, вже виникнуть питання до самих кандидатів. Бо більшість із цих членів комісій досвідчені і професійні. Але професіоналізм може бути і зі знаком «мінус». Чесні вибори мають робити чесні комісії», – зауважив Черненко.

Водночас Черкаська обласна організація Комітету виборців і громадянська мережа «Опора» спільно з люстраційним комітетом звернулися до виборців Черкаської області з проханням нагадати прізвища членів виборчих комісій, причетних до фальсифікацій на виборах, щоб не допустити їх до роботи на виборах 25 травня.
XS
SM
MD
LG