Доступність посилання

ТОП новини

Життя наново. Діти переселенців у таборі «Лісова застава» (фотогалерея)

Військові дії на сході України змусили тисячі жителів Донбасу залишити рідні оселі та шукати кращої долі в різних куточках країни. Навряд чи хтось із цих людей міг декілька років тому передбачити такий розвиток подій. Тепер їх називають переселенцями, і вони фактично повинні починати життя наново у зовсім інших умовах.

Особливо важко тим, хто переїхав з дітьми. Йдеться не тільки про матеріальні труднощі, а й про психологічний стан дітей, які бачили все жахіття військових дій, та ще й втратили рідний дім. Тоді, коли проблему не може вирішити держава, її вирішують волонтери та небайдужі люди. Так, для таких дітей вже майже рік працює табір «Лісова застава» близ селища Димер, на Київщині.

Першу літню зміну цього року відвідало біля 100 дітей. Серед них є як ті, хто живуть у таборі постійно (деякі понад півроку), так і ті, чиї батьки лише нещодавно наважилися на переїзд, наприклад, із Мар’їнки, що є епіцентром бойових дій із початку літа, або з окупованої Горлівки. Окрім дітей з Донбасу, табір надає можливість для відпочинку і психологічної реабілітації також дітям воїнів АТО.

Фотокореспондент Радіо Свобода Сергій Коровайний вже вдруге навідався до табору і зняв історію про те, як у «Лісовій заставі» вирує літнє життя.

Перша поїздка до табору:
Про що я мрію? Діти війни у таборі під Києвом

Зображення 16x9

Сергій Коровайний

Фотожурналіст, візуальний сторітелер. У 2018 році повернувся в Україну із США, де навчався на магістерській програмі з Visual Storytelling як стипендіат Програми імені Фулбрайта. Працюю з фотографією, відео та технологіями віртуальної реальності. Як фотожурналіст працював із українськими та міжнародними медіа: Financial Times, Society, KyivPost, Радіо Свобода, The Ukrainians, Astana Times. Також співпрацював із ООН, ОБСЄ, DRC/DDG, Американською торговельною палатою в Україні, Британською Радою, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

XS
SM
MD
LG