Доступність посилання

ТОП новини

Десантники відзначили професійне свято, вшановуючи загиблих на Донбасі побратимів (фотогалерея)

У неділю в Дніпропетровську відбулись урочистості з нагоди 85-ї річниці з дня заснування Повітряно-десантних військ та 23-ї річниці Високомобільних десантних військ України.

Колишні та нинішні десантники, учасники АТО зібралися на набережній Дніпра, біля пам’ятника Василеві Маргелову – уродженця міста, який у 50-70-ті роки був командувачем повітряно-десантних військ СРСР.

Хвилиною мовчання та військовим салютом вони вшанували пам'ять десантників, полеглих на Донбасі, зокрема 40 побратимів, загиблих у збитому озброєними сепаратистами літаку Іл-76 під Луганськом 2014 року. Рідні та близькі загиблих бійців тримали у руках їхні портрети.

До пам’ятника Маргелову учасники урочистостей поклали квіти пам’яті. Зі святом дніпропетровських «блакитних беретів» привітали також колеги з Білорусі, Латвії. За словами в.о. міського голови Дніпропетровська Галини Булавки, наразі в місті триває робота над розробленням проекту пам’ятника полеглим бійцям повітряно-десантних військ.

Сьогодні ж у парку імені Воронцова з нагоди свята відбудеться концерт та спортивні змагання. Організаторами заходів виступили громадські організації.

Українські десантники традиційно вважаються елітними підрозділами армії. У різних регіонах України дислокується кілька аеромобільних бригад, одна з них, 25-а окрема повітряно-десантна бригада, – на Дніпропетровщині.

Зображення 16x9

Юлія Рацибарська

Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

XS
SM
MD
LG