Доступність посилання

ТОП новини

Листівки, що допомагають (фотогалерея)

У Києві презентували наклад поштівок від благодійного проекту «Добра листівка», що збирає кошти для дітей з особливими потребами

У столичній книгарні «Є» відбулася презентація ювілейного, десятого, накладу поштових листівок від проекту «Добра листівка». Як розповіли засновники проекту Ілля Стронґовський та Лілія Омельяненко, основна їхня мета – збирати кошти на підтримку сімей з дітьми з особливими потребами та їхню реабілітацію за допомогою поширення листівок із зображеннями відомих художників, дизайнерів та ілюстраторів.

Новий наклад листівок вирізняється тим, що до його створення долучилися чимало художників з усього світу.

«Загалом, за час існування проекту ми випустили більше 300 листівок від понад 100 авторів із 25 країн світу», – розповів дизайнер Ілля Стронґовський.

Серед українських художників, роботи яких можна знайти на листівках, – Іван Марчук, Олександр Ройтбурд, Владислав Шерешевський, Іван Семесюк, Андрій Єрмоленко та багато інших.

Співзасновник розповів, що ілюстрації, відібрані для друку, не обмежуються просто красивими роботами, а часто мають соціальне навантаження – це теми війни і повернення з АТО, патріотики, видатні особистості, стріт-арт і навіть чомусь неприйнятна для декого тема рівності прав, зокрема, прав ЛГБТ.

За час існування проекту (а заснований він був під час Революції гідності) з продажу листівок було зібрано понад 150 тисяч гривень для дітей з особливими потребами.

XS
SM
MD
LG