Доступність посилання

ТОП новини

Центральне командування Збройних сил США закінчило розслідування обставин загибелі в Іраку українського журналіста Тараса Процюка. За висновком слідства, постріл з танку по готелю було здійснено в цілях самооборони і в цілковитій відповідності до правил ведення бойових дій


-- no author -- Тарас Процюк загинув 8 квітня цього року внаслідок обстрілу американськими солдатами готелю в Багдаді, де мешкали іноземні журналісти, котрі тоді працювали в іракській столиці.

Про це американська сторона поінформувала українське зовнішньополітичне відомство.

За словами керівника прес-служби МЗС України Маркіяна Лубківського, США вважають трагедією загибель Процюка і висловлюють свої найглибші співчуття його родині.

Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів з штаб-квартирою в Брюсселі Айдан Вайт сказав радіо "Свобода," що висновки американських військових про загибель в Іраку українського журналіста Тараса Процюка неприйнятні.

Айдан Вайт:

"Я надзвичайно розчарований звітом Пентагона через те, що вони, як мені здається, не беруть відповідальності за головне питання, а саме – люди, які обстріляли готель "Палестина," не були поінформовані, що там перебувало понад 200 іноземних журналістів. Мені здається, що це абсолютно ганебно, що ніхто не несе відповідальності за недбалість – військових у зоні бойових дій не інформували, що готель не можна атакувати за будь-яких обставин".

Тарас Процюк загинув 8 квітня цього року внаслідок обстрілу американськими солдатами готелю в Багдаді, де мешкали іноземні журналісти, котрі тоді працювали в іракській столиці.
XS
SM
MD
LG