Доступність посилання

ТОП новини

Прес-служба Державної акціонерної компанії «Чорноморнафтогаз» поширила заяву, в якій спростувала повідомлення «деяких електронних засобів масової інформації» про те, що після підписання президентами України і Румунії договору про державний кордон компанія отримала можливість проводити видобуток нафти і газу на острові Зміїному в Чорному морі


-- no author -- У заяві наголошується, що в міждержавній угоді розділена суходольна частина кордону. Таким чином, питання кордону континентального шельфу залишається відкритим.

У заяві наголошується, що в міждержавній угоді розділена суходольна частина кордону. Таким чином, питання кордону континентального шельфу залишається відкритим.

Також прес-служба “Чорноморнафтогазу” повідомляє, що на острові Зміїному родовищ вуглеводнів немає. Йдеться про відкриті поклади на шельфі Чорного моря поблизу румунського кордону, розробку яких "Чорноморнафтогаз" не може розпочати, доки не буде міждержавного договору про морський кордон між Румунією та Україною. У вівторок в прямому ефірі радіо “Свобода” йшлося про те, що з виходом “Чорноморнафтогазу” до шельфу довкола острова Зміїного одна з політичних сил отримає додаткові фінансові можливості, оскільки компанію контролює член парламентської фракції СДПУ(о) Ігор Франчук.
XS
SM
MD
LG