Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати проти Павла Лазаренка - новий етап: визначення дати початку судового процесу


Сполучені Штати проти Павла Лазаренка - новий етап: визначення дати початку судового процесу

Вашингтон, 12 грудня 2001 - Федеральний суддя США відхилив клопотання адвокатів відкликати справу проти колишнього прем’єр-міністра України, народного депутата Павла Лазаренка. У середу, 12-го грудня, у каліфорнійському суді відбудеться слухання стосовно питання визначення дати початку судового процесу, на якому, як раніше обіцяли захисники інтересів екс-прем’єра можуть бути винесені на світло справи, що стосуються найвищого керівництва України.

Кримінальна справа “00-0284 Сполучені Штати проти Павла Лазаренка” увійшла у нову фазу. Згідно з документом, який отримало Радіо Свобода федеральний суддя Мартін Дженкінс відкинув усі пять клопотань захисників інтересів Павла Лазаренка про припинення кримінальонї справи проти нього. У 17-ти сторінковому документі, підписаному й переданому до суду 6-го грудня, суддя наводить аргументи стосовно відмови скасувати навіть деякі окремі положення акту обвинувачення Павла Лазаренка, схваленого раніше цього року Великим журі у Сан Франциско, штат Каліфорнія. Зазначимо, що Павла Лазрекно звинувачено у відмиванні на американській території грошей у великих сумах, - (понад сто мільйонів доларів). Йдеться про “пограбування українського народу високопоставленою посадовою особою”, вважають прокурори Сполучених Штатів.

Отож на порядку денному наступного слухання, призначеного на середу 12 грудня американські прокурори та адвокати Павла Лазаренка спільно із федеральним суддею повинні обговорити дуже важливе питання, а саме визначення дату початку судового процесу. Іншими словами почнеться пряме, відрите викладення аргументів та доказів на захист підсудного. Як вважають спостерігачі несподіванки можна буде очікувати передусім із боку захисників інтересів екс-прем’єра. Адже уже раніше його адвокати заявили: “Президент Кучма з 95-по 98-ий рік регулярно отритмував частину від доходів комерційних структур контрольованих Павлом Лазаренком.” Адвокати підкреслили, що “президент Кучма повністю схвалював та на ділі брав участь у комерційній діяльності Лазаренка “ - мовиться у заяві адвокатів від червня двохтисячного року. “Щодо справи відмивання грошей,” за словами адвокатів – це нічого іншого як “перекручення фактів щодо діяльності структур, в яких також брав участь президент Кучма.” “Команда захисників має в розпорядженні переконливі документи, які вказують на банкові рахунки та копії електронних переказів, котрі підтверджують розподіл прибутків на користь президента Кучми.”

Наразі не відомо чи теперішня команда захисників інтересів колишнього прем’єр-міністра, народного депутата Павла Лазаренка винесе усі ті документи на світло, проте, якщо дійсно це так, то слід припускати, що під час відкритого судового процесу можна буде побачити не лише свідчення окремих посадовців ба й також “цікаві документи” про діяльність керівництва України в час прем’єрства Павла Лазаренка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG