Доступність посилання

ТОП новини

В Симферополі в Апеляційному суді АРК розпочалося слухання справи керівників горілчаної фірми “Союз-Віктан”


В Симферополі в Апеляційному суді АРК розпочалося слухання справи керівників горілчаної фірми “Союз-Віктан”

Симферополь, 22 липня 2002 - У Симферополі в Апеляційному суді Криму в понеділок розпочалося слухання справи керівників фірми “Союз-Віктан ЛТД”, які підозрюються у причетності до вбивства двох осіб. Інтерес до цього судового процесу посилюється тим, що “Союз-Віктан” - найбільша в Україні горілчана компанія і найбільший у Криму платник податків.

Компанія "Союз-Віктан ЛТД” сподівається на об'єктивність Апеляційного суду АРК під час розгляду справи її генерального директора Андрія Охлопкова та його заступника Віктора Удовенка, звинувачених правоохоронцями у замовленні вбивства двох осіб. Про це говориться в заяві прес-центру "Союз-Віктану”, поширеній у понеділок у Симферополі. За словами її авторів, "йде тривалий юридичний процес", але компанія "вірить у перемогу принципів демократії, рівності й справедливості".

Співвласники і керівники найпотужнішої в Україні горілчаної компанії “Союз-Віктан” Андрій Охлопков та його заступник Віктор Удовенко, звинувачені в убивстві двох осіб, з листопада минулого року перебувають у тимчасовому ув’язненні. Панам Охлопкову та Удовенку висунуті звинувачення за статтями 19 і 93 Карного кодексу України, які передбачають покарання у вигляді довічного ув’язнення. За даними правоохоронців, якісь Колісник і Посунько, що належали до організованого злочинного угруповання “Башмаки” у 2000 році обклали названих бізнесменів даниною, вимагаючи великі суми грошей. Останні, начебто “замовили” рекетирів у якогось громадянина Пелишка. Той, за версією слідства й убив вимагачів і вивіз їхні тіла до Білогірського району, де й закопав. Загалом обвинувачення в суді зачитувалося майже 2 год.

Раніше міліція й прокуратура Криму відкидала усі звинувачення захисту у політичному підтексті арешту панів Охлопкова та Удовенка. Перший з них був висунутий кримським відділенням Аграрної партії претендентом у кандидати в народні депутати України в окрузі, де згодом балотувався й переміг Анатолій Франчук. І це дало привід прес-службі “Союз-Віктану” говорити не тільки про економічні, але й про політичні мотиви справи. Інтересу до неї також додала заява 1-го заступника державного секретаря МВС України Михайла Корнієнка, який перебуваючи в червні в Криму, сказав, що правоохоронці мають інформацію про “вкидання для “потрібного” судового рішення до 5 мільйонів гривень”.

Тим часом прес-служба "Союз-Віктану" повідомила, що підприємство як і раніше працює чітко, безперебійно, відповідно до своїх планів. Результати роботи за 1 півріччя свідчать про те, що довіра до компанії з боку бізнесів-партнерів і споживачів росте, - наголошується в заяві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG