Доступність посилання

ТОП новини

Справу Олександра Жукова буде доведено до кінця


Справу Олександра Жукова буде доведено до кінця

Одеса, 4 листопада 2002 - Щоправда, мова йде про порушену не українськими, а італійськими правоохоронними органами відносно Президента Морського транспортного банку Олександра Жукова порушену за фактами контрабанди української зброї до країн колишньої Югославії.

Дехто з владних чинів в Україні та кіл близьких до Олександра Жукова намагався представити перебіг подій таким чином, що справа порушена з подання прокурорів Пауло Тампоні та Онеліо Додеро незабаром буде закрита, а люди про яких йдеться – Олександр Жуков, Марк Гарбер, Леонід Лєбєдєв та інші – виправдані... Але, не так сталося як гадалося.

Італійські правоохоронці не лише не закрили справу за фактами контрабанди української зброї, але мають намір її довести до реального кінця.

Державний обвинувач прокуратури Турина Пауло Тампоні переконаний, що “справу Олександра Жукова Він виграв”.

Нині у апеляційному суді Італійської республіки розглядається прохання Пауло Тампоні де Він прохає вдруге взяти під арешт Олександра Жукова, а інших осіб згаданих у справі оголосити в розшук.

Нажаль, на засіданні суду, яке відбулося у Турині, Олександра Жукова не було. Стало відомо лише те, що пан Жуков перевіз свою родину з Лондона до Москви і передав на вимогу прокурорів з Турина власну апеляційну скаргу. Зараз вона розглядається і цього місяця буде відомий остаточний результат – чи буде задоволено скаргу Жукова? Судовий процес над Олександром Жуковим та іншими обвинуваченими відбудеться скоріше за все у середині січня 2003 року. Тоді і стане відомим рішення італійського правосуддя.

Якщо італійці прагнуть розібратися у відомих фактах контрабанди зброї до колишньої Югославії – українська сторона наче не помічає, що мова йде про людину яка має власний бізнес в Одесі і керує Морським транспортним банком де сконцентровано практично всі БЮДЖЕТНІ гроші Одеси і частина Одеської області.

Слід провести перевірку Морського транспортного банку, через який йшли розрахунки кампаній причетних до торгівлі зброєю, що надходила через Одеський порт. Хто ними керував?

Зброя йшла, під виглядом інших товарів, так само до арабських країн.

Дізнатися правду можна лише через аудиторську перевірку банку та перевірку кампаній, які робили брудну справу і швидко зникали.

Про добрі взаємини Олександра Жукова та нинішнього міського голови Одеси Руслана Боделана відомо теж досить багато.

Одеська міліція чомусь не вважає численні публікації у незалежних засобах масової інформації та Інтернеті підставою для проведення кропіткого розслідування, і це незважаючи на те, що у публікаціях згадували не лише Іллічівський, але і Одеський морський торговельний порт.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG