Доступність посилання

ТОП новини

Керченські журналісти просять захистити їх від тиску місцевої влади


Керченські журналісти просять захистити їх від тиску місцевої влади

Симферополь, 13 листопада 2002 - Керченська влада тисне на журналістів незалежних видань, а кримська влада не може забезпечити свободу преси в автономії. Таку заяву зробили представники керченської газети “Керч – це ми”, зустрічаючись у середу зі своїми симферопольськими колегами.

Журналісти керченської газети “Керч – це ми”, серед 10-ти засновників якої – опозиційні партії і депутати керченської міськради, звернулися до кримської громадськості і влади за захистом. Олександр Ткаченко, головний редактор цього видання, стверджує, що газета опинилася під сильним тиском керченської влади, зокрема, міського голови Олега Осадчого:

“Приводом для зверненням за захистом став виступ 11 жовтня на радіо керченського міського голови Олега Осадчого, коли він майже в нецензурних висловах відізвався щодо нашої редакції, як про зграю покидьків, мерзотників, негідників, алкоголіків і п’яниць. Люди які це чули – просто заніміли. Треба думати, що його довели до такого стану. І довела газета “Керч – це ми”, - сказав Олександр Ткаченко. Чим же викликала такий чиновницький гнів газета? Лише тим, що писала правду про стан справ у Керчі – другому найбільшому місті у Криму.

Втім, не лише лайка міського чиновника стурбувала журналістів. За словами редактора, тоді ж почалися погрози на адресу його колег з боку невідомих. Причому, провідному автору газети Анатолію Єфремову двоє кримінального вигляду типів пообіцяли “знайти доньку і внучку”. Журналістові довелося на певний час вивезти сім’ю з міста і кілька днів переховуватися самому. Крім того, чиновники перешкоджають і навіть забороняють розповсюджувати цю газету. Її редакція звернулася з відкритим листом до кримського прем’єра Сергія Куницина і до парламенту автономії. Владна реакція була, але вона обмежилася опитуванням представниками главку МВС України в Криму редактора Олександра Ткаченка і журналіста Анатолія Єфремова. Тепер представники газети, яка є єдиним опозиційним до міської влади виданням у Керчі, сподіваються на підтримку громадськості.

Слід сказати, що скарги на міського голову Керчі Олега Осадчого, який усіляко утискує місцевих журналістів, надходять уже давно. Кілька місяців тому він розпорядився розірвати угоду про оренду приміщення телерадіокомпанією “Керч”, яка дозволила собі власний погляд на висвітлення діяльності міської влади. Втім, не тільки в Керчі потерпає незалежна преса. Тиск з боку місцевого начальства відчувають журналісти в Алупці, Бахчисараї, інших регіонах Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG