Доступність посилання

ТОП новини

Едуарда Гурвіца знову намагаються зняти з реєстрації


Едуарда Гурвіца знову намагаються зняти з реєстрації

Одеса, 1 березня 2002 - Серед тих хто подав до Жовтневого районного суду Одеси позов на міську територіальну виборчу комісію з вимогою скасувати реєстрацію кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца була і міська організація Компартії України. Суд мав розпочатись 01 березня.

За годину до початку засідання до приміщення Жовтневого районного суду міста Одеси прийшли активісти громадського комітету “За правду”. Підтримані великою групою студентів вони організували пікет. Серед гасел було і таке: “Україні чесний суд”.

Учасники пікету протестували проти постійних спроб зняти з реєстрації кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца.

За словами Голови комітету “За правду” в Одесі Андрія Юсова,

“Дехто в Одесі намагається повторити події 1998 року. Юридичними маніпуляціями влада прагне зняти з реєстрації кандидатуру Едуарда Гурвіца. Відповідно, ми проти цього. Ми хочемо демократії і щоби вибори пройшли чесно.

Ми хочемо щоби одесити самі зробили свій вибір, без втручання з боку судової або виконавчої влади”.

Андрій Юсов запевнив, що у разі необхідності акції протесту комітету “За правду” в Одесі триватимуть.

Як відомо, позивачі до Жовтневого районного суду вимагають скасувати рішення Одеської міської територіальної виборчої комісії про реєстрацію Едуарда Гурвіца кандидатом на посаду міського голови. Вони вважають це рішення незаконним.

Суддя Ярослав Бабчук зачитав перед присутніми клопотання надіслане паном Гурвіцем до Жовтневого районного суду . Кандидат на посаду міського голови повідомив про свою тяжку хворобу, пообіцяв надати медичні документи і попрохав перенести суд на пізніше. Суддя клопотання задовольнив. Наступне засідання відбудеться 5 березня.

Представники політичних партій, які входять до міського виборчого штабу блоку “Наша Україна” вважають спроби перешкодити Едуарду Гурвіцу у проведенні виборчої кампанії незаконними.

Суддя Ярослав Бабчук будь які інтерв’ю пресі давати відмовився.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG