Доступність посилання

ТОП новини

Лідер українських комуністів Петро Симоненко зустрівся у Кремлі з президентом Росії Володимиром Путіним


Лідер українських комуністів Петро Симоненко зустрівся у Кремлі з президентом Росії Володимиром Путіним

Москва, 19 березня 2002 – Лідер українських комуністів Петро Симоненко став вже другим представником українських передвиборчих об’єднань, який зустрівся у Кремлі х президентом Росії Володимиром Путіним.

Все розвивається за сценарієм, накресленим головою президентської адміністрації Росії Олександром Волошиним.

Лідер українських комуністів Петро Симоненко несподівано з’явився у Кремлі у супроводжені лідера комуністів Росії Геннадія Зюганова.

Зюганов і Симоненко, керівники комуністичних організацій своїх країн, прийшли до президента Росії Володимира Путіна, людини, яка аж ніяк не ототожнюється сьогодні із комуністичними поглядами.

Однак, як можна було зрозуміти, Зюганова і Симоненка на зустріч з Володимиром Путіним привела не ідеологічна спорідненість, а факт, що, на думку Росії, Комуністична партія України послідовно виступає за російсько-український діалог і подальшу інтеграцію двох країн. Адже саме про таку роль Комуністичної партії України нещодавно говорив керівник адміністрації президента Росії Олександр Волошин після одеської зустрічі президентів Росії, України та Молдови.

Нагадаю, що пан Волошин назва блок «За Єдину Україну» під проводом керівника адміністрації президента України Володимира Литвина, Комуністичну партію України на чолі з Петром Симоненком, а також Соціал-демократичну партію України (Об’єднану) на чолі із колишнім віце-спікером українського парламенту Вікторм Медведчуком, як угрупування, що підтримують ідею інтеграції з Російською Федерацією. Росія як держава співпрацює із цими організаціями.

Ми вже намагалися відповісти на питання: яким чином російська держава співпрацює із передвиборчими об’єднаннями? І тепер ця відповідь є очевидною.

Як і під час російської передвиборчої кампанії Володимир Путін зустрічається із керівниками тих передвиборчих об’єднань, які підтримуються Кремлем. Під час виборів до російської Державної Думи Володимир Путін спеціально зустрічався з керівниками об’єднання «Єдність», а також із лідером Союзу правих сил Сергієм Кириєнком. Як вважають спостерігачі, саме ця зустріч тоді дуже популярного прем’єр-міністра Російської Федерації допомогла «Єдності» і Союзу правих сил отримати досить непогані результати на виборах.

Сьогодні Путін також зустрічається з керівниками об’єднань, які підтримуються його адміністрацією. Тільки ситуація є відмінною – Україна не є частиною Російської Федерації, президент Володимир Путін є керівником іншої держави. Саме про це забули і Володимир Путін і Олександр Волошин.

Зовнішньо все виглядає досить пристойно. Зустріч із Володимиром Литвином відбулася не як зустріч із керівником передвиборчого об’єднання, а як зустріч із керівником адміністрації президента України.

Зустріч із Петром Симоненком відбулася за присутності Геннадія Зюганова, так, ніби мова йшла не про вибори, а про консультації з керівниками впливових політичних об’єднань.

Однак, сутність російської політики є очевидною. Використання харизми Володимира Путіна, у яку сам Кремль вірить досить серйозно, для підтримки лояльних Москві українських передвиборчих об’єднань.

Також необхідно зазначити, що тільки участю Володимира Путіна в українській передвиборчій кампанії роль Москви не обмежується.

До України прибув цілий десант російських політологів, близьких до адміністрації президента Росії. І ці політологи, як відомо, допомагають, насамперед, Соціал-демократичній партії України(О) у спробі збільшити свій рейтинг під час передвиборчої кампанії.

Так що, якщо наступним гостем кабінету Володимира Путіна стане лідер українських Соціал-демократів(О) Віктор Медведчук, не варто буде цьому дивуватися. Адже поки що все йде за сценарієм, запропонованим керівником адміністрації президента Росії Олександром Волошиним.

Такі от українські вибори.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG