Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі експерти позитивно оцінили домовленість між президентами України та Росії, а також канцлером Німеччини Герхарда Шрьодера щодо спільної розбудови української газотранспортної системи


Німецькі експерти позитивно оцінили домовленість між президентами України та Росії, а також канцлером Німеччини Герхарда Шрьодера щодо спільної розбудови української газотранспортної системи

Берлін, 11 червня 2002 - Нагадаємо, що таку домовленість було досягнуто минулої неділі під час робочої зустрічі політиків у Санкт-Петербурзі.

Домовленість між президентами України та Росії, а також канцлером Німеччини Герхардом Шрьодером, стала справжньою несподіванкою для багатьох західних експертів.

Нагадаємо, що таку домовленість було досягнуто минулої неділі під час робочої зустрічі двох державних лідерів у Санкт-Петербурзі.

Домовленість між президентами України та Росії стала справжньою несподіванкою для багатьох західних експертів. Адже ще зовсім нещодавно велася мова про будівництво додаткового трубопроводу через Білорусь та Польщу, в який вже було вкладено чимало грошей. Говорить співробітник Німецького інституту економічних досліджень у Берліні Ульріх Тіссен: “Для себе я можу це пояснити тим, що Росія має намір активно використовувати обидва трубопроводи. Чим більше трубопроводів сполучатиме Росію із Західною Європою, тим надійнішим буде забезпечення, скажімо, Німеччини газом”, - зауважив німецький експерт. Він звернув увагу на те, що, з одного боку, обсяги споживання газу в Західній Європі постійно зростають і тому створення додаткових можливостей для його транспортування нікому не завадить. З іншого - при виникненні проблем з однією з транзитних країн завжди можна скористатися іншою гілкою. Країнам буде складніше встановлювати завищені ціни за транзит, оскільки існуватиме альтернативний варіант. Налагодження надійної системи постачання газу на Захід є важливим не лише для Росії, але й для ФРН. “Німеччина досить сильно залежить від російського газу. І це важко заперечити”, - наголосив Ульріх Тіссен. Після того, як виникли проблеми з нелегальним відкачуванням газу на території України, німецька компанія “Рургаз” навіть створила там своє представництво, до головних завдань якого належить контроль за транспортуванням газу, за якістю самого трубопроводу. Ульріх Тіссен переконаний, що буде не складно знайти західних інвесторів, які погодилися б інвестувати в розбудову газової транзитної системи через Україну.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG