Доступність посилання

ТОП новини

Українські нафтогазові компанії, які взяли 19-го червня у Брюсселі в міжнародній діловій конференції “ІНОГЕЙТ” одержали серйозну підтримку збоку західних міжнародних нафтогазових корпорацій


Українські нафтогазові компанії, які взяли 19-го червня у Брюсселі в міжнародній діловій конференції “ІНОГЕЙТ” одержали серйозну підтримку збоку західних міжнародних нафтогазових корпорацій

Брюссель, 19 червня 2002 - Відомі підприємства “ФІНА”, “ГАЗ ДЕ ФРАНС”, “ЄВРОГАЗ”, “РЕДАС ІНТЕРНЕШНЛ” та деякі інші зацікавились проектами нафтогону України “Одеса-Броди, а також газовими транзитними магістралями які транспортують газ з Росії у країни ЄС.

В міжнародній конференції “ІНОГЕЙТ” з українського боку взяли участь компанії “НАФТОГАЗ УКРАЇНИ”, “УКРНАФТА”, “УКРГАЗВИДОБУВАННЯ”, “ЧОРНОМОРНАФТОГАЗ” і виконавець найбільш привабливого проекту для західних інвесторів :Одеса- Броди – “УКТРАНСГАЗ”. Ці компанії прибули до Брюсселя не з порожніми руками, а з численними слайдами-хсемами , технічними та фінансовими таблицями

Менеджер трансконтинентальної енергетичної компанії “РЕДАС ІНТЕРНЕШНЛ” Єбрагам Сітон в інтерв'ю для радіо “Свобода” зазначив: “Україна зрозуміла врешті – решт, що коректне і посилене співробітництво не лише з Росією, але й й західними енергокомпаніями можуть принести Україні величезні дивіденди. Україна, продовжив представник ”РЕДАС ІНТЕРНЕШНЛ”, останнім часом досить серйозно віднеслась до створення проектів транспортування газу з Росії через Україну в східну Європу газу. Саме ця сфера досить серйозно цікавить “Редас Інтерншнл” і яка планує найближчим часом розпочати з українською стороною переговори про співробітництво.

Міжнародну асоціацію “ЄВРОГАЗ” цікавлять методи та форми контролю безпеки транзиту російського газу в країни Європейського Союзу.

Альберт Григор’ян – представник потужної компанії “ГАЗ ДЕ ФРАНС” утримався від заяв про про те, що “ГАЗ ДЕ ФРАНС” найближчим часом буде інтенсивно розвивати співробітництво в енергетичній сфері з Україною і тим більше робити в цю сферу якісь інвестиції . Але презентація нових енергопроектів під час конференції “ІНОГЕЙТ” розвіяла іронічне ставлення “ГАЗ ДЕ ФРАНС” до української енергетичної системи. Представник цієї компанії сказав, що презентація проектів стосовно безпечного транспортування російського газу в західну Європу справив на нього дуже позитивне враження.

Транзит газу і нафти через Україну – це лише один із проектів – сказав для радіо Свобода держсекретар міністерства палива та енергетики пан Тітенко,- але, крім того, продовжив він, ми намагаємось зацікавити західних інвесторів у нафто і газодобувній промисловості на території Україні.

Досить цікавою була заява заступника голови “Нафтогазу України Володимир Розгонюк. Він повідомив присутніх конференції, що нині йдуть інтенсивні переговори з координаторами європейської космічної системи “Галілео”, яка дасть змогу з будь - якої точки в західній Європі стежити за станом надійності українських газових та нафтових магістралей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG