Доступність посилання

ТОП новини

Московська «Російская газєта» зазначає, що із газовим консорціумом між Росією й Україною доведеться почекати


Московська «Російская газєта» зазначає, що із газовим консорціумом між Росією й Україною доведеться почекати

Москва, 27 серпня 2002 - Напередодні початку роботи експертної групи, яка має розробити остаточний варіант угоди про створення російсько-українського газового консорціуму московська «Російская газєта» виступила зі статтею, в якій зазначає, що з консорціумом, очевидно, доведеться почекати. Нагадаю, що «Російская газета», це не якесь там незалежне видання, яке може надрукувати точку зору далеку від точки зору російського уряду і президентської адміністрації. «Російская газєта» справжній офіціоз і статті, які оприлюднені у ній треба сприймати швидше як віддзеркалення офіційної точки зору. Саме тому, про «Російскую газєту» не дуже часто згадують в оглядах преси. Читати її не цікаво. От прислухатися до того, що говорять її журналісти важливо.

Так от, «Російская газєта» зазначає, що із консорціумом між Росією й Україною, із газовим консорціумом доведеться почекати. Газета впевнена, що ані зустрічі між президентами Росії та України Володимиром Путіним і Леонідом Кучмою, ані зустріч прем’єр-міністрів Михайла Касьянова та Анатолія Кінаха, ані робота експертної групи не дозволить створити якийсь реальний працездатний консорціум.

І вона, до речі, не дорікає тут українській стороні. Вона зазначає, що «Нафтогаз України» навряд чи може бути зацікавлений у створенні такого консорціуму, якого вимагає сьогодні російська сторона. Саме тому, що з економічної точки зору такий консорціум, у якому більшість акцій належала б Росії є не вигідний «Нафтогаз України». Ну, а Росія, у свою чергу, не дуже зацікавлена у тому варіанті консорціуму, який сьогодні пропонується Україною. І реальної можливості узгодити точки зору Москви й Києва, принаймні, до зустрічі президентів Володимира Путіна та Леоніда Кучми у жовтні в Кишиневі не має, - наголошує «Російская газєта».

Так що із консорціумом доведеться почекати, - робить висновок кореспондент офіційної газети. З цим важко не погодитися. Дійсно, російсько-український газовий консорціум виявився не економічним проектом, а швидше, черговою пропагандистською сторінкою у історії російсько-українських відносин.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG