Доступність посилання

ТОП новини

В українській економіці дедалі більше позитивних ознак, але німецькі фірми досі стримано ставляться до бізнесу в Україні


В українській економіці дедалі більше позитивних ознак, але німецькі фірми досі стримано ставляться до бізнесу в Україні

Німеччина, 17 квітня 2002 – В економіці України можна побачити дедалі більше позитивних ознак. Такі висновки лунають під час інформаційних форумів, які досить регулярно проводять торговельно-промислові палати федеральних земель Німеччини. Але, незважаючи на великий інтерес до українського ринку, німецькі фірми все ще демонструють стриманість у питанні відкриття бізнесу в Україні.

Починаючи з 1991 року, німецькі прямі інвестиції в українську економіку досягли лише приблизно 250 мільйонів доларів. Попри те, що останнім часом усі говорять про помітні позитивні зрушення в економіці України, активність німецьких підприємців на українському ринку й нині лишається досить низькою.

Як зазначалося під час економічного форуму, нещодавно проведеного в Маннгаймі місцевою торговельно-промисловою палатою, для бізнесу в Україні необхідно мати надійного партнера, багато часу та терпіння. Вже традиційними стали скарги на недосконале законодавство та бюрократичні перешкоди.

Німецькі підприємці висловили сподівання, що новий український парламент нарешті внесе зміни до податкової системи, зменшивши тиск відрахувань, що поліпшить загальний підприємницький клімат. У першу чергу йдеться про скорочення податків на додану вартість та на прибуток. Із огляду на такі проблеми особливо складно працювати в Україні малим та середнім підприємствам. Крім того, їм доводиться чимало грошей витрачати на перекваліфікацію персоналу.

Для того, щоб підпримати німецьких бізнесменів, “Товариство структурного розвитку” з міста Герренберґ у рамках програми “Трансформ” пропонує курси для перекваліфікації українських робітників для роботи в пекарнях, молочарнях, на м’ясопереробних заводах. Це дає змогу німецьким бізнесменам, що діють у цій сфері, помітно скоротити кошти, які необхідно вкласти в підготовку українських співробітників.

Учасники економічного форуму в Маннгаймі звернули увагу також на особливе значення інформування для початку діяльності на українському ринку, який перебуває в процесі формування і має дуже багато сірих зон, закони, що постійно змінюються, а також значну відмінність у ментальності українських підприємців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG