Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Кармазин: “Призначення Юрія Кравченка можна назвати новим стихійним лихом для Херсонщини”


Юрій Кармазин: “Призначення Юрія Кравченка можна назвати новим стихійним лихом для Херсонщини”

Одеса, 5 грудня 2001 - За словами Голови парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією Юрія Кармазина, Він знав про можливі нові призначення Юрія Кравченка.

“Його кандидатура готувалася або на керівника митниці, або на голову облдержадміністрації. Таким кроком, нажаль, виконавча влада зробила величезну помилку, яка порушила існуючий баланс сил між владою і опозицією. Ті позитивні кроки які буди зроблені для суспільної злагоди та пошуку взаєморозуміння – були закреслені саме внаслідок такого призначення.

Хто такий Юрій Кравченко в очах людей – добре відомо. Його пов’язують з причетністю до “касетного скандалу”, до зникнення журналіста Георгія Гонгадзе \яким чином причетна, це вирішувати слідчим органам\.

На мою думку, як голови Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, це ще людина яка відома розвалом Міністерства внутрішніх справ України, яка відома тим що час його керування з Міністерства гнали професіоналів за допомогою скорочення, було переслідування за вільнодумство. Ніколи такого у системі МВС ще не було. Це людина, за час керування якою МВС, розпочалося зрощування з олігархічними та кримінальними кланами.

Юрій Кравченко, це людина яка не зважаючи на те, що організована злочинність активізувала діяльність в Україні, - пішов на одноосібне скорочення підрозділів з боротьби з оргзлочинністю у двічі. І це без відома нашого парламентського комітету, без його дозволу, як це передбачено чинним законодавством.

Таким чином, я категорично і негативно оцінюю таке призначення і вважаю, що воно порушило громадську стабільність.”

Юрій Кармазин назвав заяву Віктора Ющенка з приводу призначення Юрія Кравченка “дипломатичним кроком, або це можливо йому щось підсунули. Листа за підписом Віктора Ющенка я особисто не бачив і я не вірю в те, що Ющенко може оцінити це як позитивний крок. Я знаю Ющенка і знаю, що Він активно боровся з криміналітетом на який якраз спиралися подібні Юрію Кравченку керівники.

За часів Кравченка спеціальні оперативні підрозділи міліції займалися документуванням діяльності політиків. Дійшло до того, що ми посилали членів Комітету з перевірками до регіонів, а за ними відтак встановлювалося спостереження силами сьомого відділу міліції. Сьогодні, при новому керівникові МВС, міліція починає оздоровлюватися. Вони, як у жахливому сні згадують про те, що колись треба було направляти величезні грошові потоки нагору. Міліція намагається нині жити за Законами держави якій служить, займатися професійною а не політичною діяльністю”.

На думку Юрія Кармазина, Херсонська область є на межі вимирання, а призначення Юрія Кравченка Головою облдержадміністрації “ є ще одним стихійним лихом. Це значить, що вибори там будуть робитися специфічно. Я у цьому переконаний”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG